10. susret brđana SIH-a 2012

Ovogodišnji susreti, jubilarni, deseti, održani su u Puli u organizaciji odreda koji su organizirali susrete proteklih devet godina. Iz svakoga odreda po dva predstavnika- ukupno 18 organizatora - uz nadzor idejnih začetnika susreta, Borisa i Edija.
Dakle, u periodu od 14. do 16. rujna 2012. družili smo se s najstarijim članovima naše organizacije, smješteni u vojarni nedaleko o Pule, u zimzelenoj šumici, uz more. OK, puhala je bura kao nikad do sad (samo nama u čast) no nismo se dali otpuhati.
Upoznali smo neistražene ljepote Istarskoga kraja. Preko Premanture smo stigli do prekrasnog Pomerskog zaljeva koji je mirovao unatoč jakoj buri što se samo potvrdilo riječi lokalnog pučanstva da je ovaj zaljev poseban što nikad nema valova - idealan za surfanje na daskama (Nismo probali. Bilo nam je hladno!). Obišli smo dragi nam izviđački kamp "Valovine" i tamo obišli plažu na kojoj smo uživali prošloga ljeta s našim članovima. Pored "Valovina" se nalazi nekad čuveni auto kamp "Stoja" gdje smo zastali i popili dobru kavu. Iako su građevinski radovi po Puli u bili u punom tijeku, uspjeli smo stići do čuvene Arene i, ispred ulaza, zaigrati mini hokej", al s palicama kojima su igrali igrači Medveščaka. Aha! Ne morate nam vjerovati! Imamo i fotke kao dokaz.
Fažanski zaljev s predivnim pogledom na NP Brijuni. BUra puše svugdje, samo ne u Fažanskom zaljevu, a mi nismo ponijeli kupaće kostime. Grrr! I Vodnjan smo obišli uzduž i poprijeko. Crkva izgleda jako lijepo i s unutarnje i vanjske strane. U Valturi se nalazi arheološko nalazište "Nezakcij". Ostaci čitavoga grada s lijepim pogledom. Isplati se obići!
Na svakoj kontrolnoj točki bili su predstavnici odreda organizatora koji su nam počastili svojim izvornim delicijama (mi smo se najbolje najeli na točki kod Šamčana - nema tice do prasice, hihihi).
Na gastro prezentaciji smo osvojili šesto mjesto. Osvojili smo prvo mjesto u natjecanju za najbolju domaću rakiju, a peto mjesto u ukupnom poretku. Mi smo zadovoljni.

knot