Logorovanje „Ada 2012“

Nije baš bilo jednostavno organizirati ovoljetno logorovanje za naše članove nakon što nam je propala organizacija zajedničkog logorovanja u blizini Plitvičkih jezera. No, proći će ova kriza pa ćemo, nadamo se, opet moći ići tamo gdje nam je želja.
Tijekom obilazaka lokacija za mjesto logorovanja, put nas je odveo i do Vukovarske ade. Kad smo to vidjeli, odmah smo se zaljubili. Otok prekriven pijeskom, pun drveća (jedna od biljnih vrsta pripada porodici bukvi – neka autohtona, zaboravih naziv!) tako da uvijek možemo biti u hladu, kanalizacija radi, tekuća voda je u funkciji, plaža totalno uređena – a što nam više treba?
Ako isključimo poslove konačara, logorovanje je za naše malene službeno započelo u ponedjeljak, 16. srpnja, u ranim jutarnjim satima kada su pristigli iz smjera Vinkovaca i Otoka. Čamci su ih dočekali na obali Vukovara i prevezli do mjesta zbivanja.
Budući da je otok u potpunosti prekriven pijeskom, neke od izviđačkih aktivnosti nismo biti u mogućnosti provesti no glavnina zamišljenoga je ostvarena. Učili smo kako preživjeti na jakoj rijeci: što učiniti pri utapanju, ako te odnese riječna struja, kako se ponašati u i pored vode; pružanje prve pomoći unesrećenom (pri utapanju); kako pripremiti vrhunski grah i sl. Izrađivali smo čvorove za marame i okvire za slike od priručnih materijala; skupljali smo školjke; organizirali turnire u odbojci na pijesku (članovi uprave pobijedili su predvodnike rezultatom 3:0).
Naravno je da smo našli vremena za obilazak povijesne jezgre grada Vukovara te vidjeli grad iz perspektive drugačije od one koju nam prikazuju turističke agencije.
Nakon šest dana čistog uživanja, došlo je vrijeme da spakiramo djecu i pošaljemo ih kućama. Dakle, 21. srpnja završilo je zajedničko logorovanje OI "Vinkovci" i OI "Suvara". I ovom prilikom želimo se zahvaliti članovima Športsko ribolovne udruge "Dunav" koji su nam osigurali siguran boravak na otoku te su nas vozali s jedne strane na drugu kad god smo to poželjeli. Da nije bilo Tanje i Davora ne bismo tako fino jeli tako da se i njima od srca zahvaljujemo.
Do nekog drugog logorovanja, budite pripravni.

knot