row

BRĐANSKI AUTO RALLY

Brđanski auto rally je aktivnost za punoljetne članove koju već godinama uspješno organizira Udruga izviđača porječana „Slavonski hrast“ iz Osijeka. Aktivnost je osmišljena u svrhu druženja starijih članova i kako bi bolje upoznali ljepote Slavonije i Baranje. Zadana staza se obilazi osobnim automobilima i na svakoj stanici je pripremljena neka zabavna aktivnost koju treba što uspješnije obaviti – neke od aktivnosti su isključivo izviđačke, a neke su edukativne.
Ovoga puta obišli smo Baranju rutom: Osijek - Darda - Bilje - Kozjak - Tikveš - Batina - Draž - Podolje. Našu ekipu činili su članovi našega odreda (Miro, Krpica, Kaja) i dva člana OI „Suvara“ (Davor i Tanja).
Uz odličnu zabavu i prekrasan krajolik, imali smo priliku bacati kamenje iz originalne praćke, obišli smo dvorac „Tikveš“ te naučili kako su naši preci lovili životinje, pokušali gađati metu atlatlom, palili vatru, kušali vina iz vinskih podruma, a na kraju smo se okrijepili pravim izviđačkim grahom. Ova nam je aktivnost vrlo draga jer tada imamo priliku susresti izviđačke prijatelje iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.