Bivak Na Otočkim Virovima

Kako bismo se pripremili za odlazak na logorovanje i privikli na život u šatorima, organizirali smo trodnevni bivak za starije članove u periodu od 1. do 3. srpnja 2011. Bivakovali smo na terenu koji je u vlasništvu Hrvatskih šuma na Otočkim virovima. Naravno da smo bili zajedno s članovima OI „Suvara“ iz Otoka.
Roditelji su nam puno pomogli u pripremi jer su nas prevezli automobilima do odredišta i nazad, naravno.
Prvoga dana smo podigli maleni logor – bilo je tu raznih vrsta šatora: sahara, igloo, obični kamper, ribički, … Sve smo ih lijepo posložili i po boji i veličini pa smo se i mi, konačno, smjestili i to po patrolama. Druženje je započelo uz sportske aktivnosti, a navečer, kad su se lampice upalile i krijesnice poletjele, uslijedila je zabavna večer uz veseli program oko vatre.
Sljedećega dana nas je očekivalo puno posla. Imali smo radionice iz pionirstva, prve pomoći, orijentacije, topografije, a Steve nam je pripremio odličnu zabavu sa svojim detektorima metala. Navečer smo imali KZP s temom „Izviđači traže zvijezdu“ – e, to treba doživjeti.
Trećega jutra smo polako počeli rušiti šatore da budemo spremni kada dođu naši roditelji i donesu meso jer je njihov zadatak bio roštiljati, a naš je bio igrati se s njima i protiv njih.
Od ukupno tri dana provedenih na tom prekrasnom mjestu, SAMO jedan i pol dan nam je padala kiša. Ništa što se ne da preživjeti

knot