Bivak Na Marincima 2012

Ovaj bivak je trebao biti za patrole "Jazavci" i "Zmajevi" i za patrolu "Štrumpfovi" iz Otoka, no nazočio je SAMO jedan član "Zmajeva" tako da možete čitati dalje tekst koji se odnosi na patrole "Jazavci" i "Štrumpfovi". Jednoga Zmaja smo prisvojili.
Vrijeme radnje je bilo savršeno unatoč panici koju su prognostičari stvarali pa smo stalno u grču pogledavali prema nebu koje je bilo potpuno bez ijednog oblačaka. Mjesto radnje je izmišljeno: daleko od automobila, gradske vreve, znatiželjnih pogleda, smoga, ... Slobodnoga mjesta za podići šatore u savršeni krug (pod stručnim vodstvom i nadzorom Daniela G.). Mjesta je bilo i za improviziranje izviđačkog "minskog polja". Naravno, bilo je mjesta i za paljenje logorske vatre. Mjesta za šalu, igru, ...
Što smo željeli postići? Željeli smo napraviti nešto posebno za izviđače. Željeli smo ih međusobno jače povezati, naučiti ih surađivati, poštivati jedni druge. Ozračje se bilo toliko veselo pa smatramo da smo u potpunosti ispunili zacrtane ciljeve.
Obradili smo nekoliko tema iz topografije, praktične primjene prve pomoći, izrada zaklona i šatorskih patenata. Svatko je imao prilike hodati po azimutu, svatko si je sam ispekao večeru i pojeo ju bez intervencije hitne pomoći, ostvarena su noćna dežurstva, vježbala se čvorologija, pripremila su se drva za pagodu i još puno toga.
Ponovilo se uskoro!!! :)

knot