Jesenske Igre Poletaraca 2012

Ovogodišnje jesenske regionalne igre poletaraca održane su u Osijeku, 13. listopada 2012. godine, pod nazivom "Zmajevim tragom do blaga".
Iz našeg odreda sudjelovalo je ukupno 26 članova, od toga 20 poletaraca.
A kako nam je bilo? O tome će nas izvijestiti poletarac-novinar Ivan Anušić.
" U 9 sati smo krenuli u Osijek na Jesenske igre poletaraca. Iako je padala kiša, u autobusu smo uživali. Kad smo tamo stigli, prvo smo jeli, a onda su počele igre.
Prvi zadatak nam je bio nacrtati zmaja. Nakon toga smo slušali priču o zmaju pa smo rješavali test. Onda smo išli tražiti zmajevu kožu da se od nje napravi torba, pa smo razveseljavali zmaja. Išli smo u potragu za njegovim jajima pa smo prelazili zmajevski poligon. Naučili smo gasiti njegovu vatru, bušili smo balone, tražili poruku, a na samom kraju smo išli u zmajevu špilju. Kad je sve završilo, dobili smo "zmajevsko blago", a to su bile čokoladice i bomboni. Kad smo se osladili, krenuli smo u obilazak Osijeka (Jug II). Imali smo tri zadatka pri obilasku i sve smo uspješno odradili.
Nakon šetnje, stigli smo na ručak, a onda je bilo svečano zatvaranje Igara.
Naša avantura nije završila: išli smo i u Zoološki vrt. Obišli smo razne životinje. Meni se najviše svidio merkat. U povratku smo se poigrali na dječjem igralištu pored Zoo vrta, a onda krenuli na put prema Vinkovcima. Bili smo jako umorni, a neki su čak drijemali. Oko 18.30 smo se vratili kući."

knot