Valovine

Ljetovanje OI "Vinkovci" u Puli

U periodu od 13. do 23. srpnja 2011. godine organizirali smo morsko logorovanje za clanove našega odreda i to u Puli, u izvidackom kampu „Valovine“.
Ukupno 42 clana odreda usudilo se otici daleko od svojih roditelja i prijatelja kako bi proveli nezaboravno izvidacko ljeto.
Vrijeme je bilo prekrasno. Kiša nam se nije ni pomislila približiti. Deset dana smo se družili i zabavljali s prijateljima izvidacima iz Odreda izvidaca „Istra“.
Uz mnoge izvidacke aktivnosti, obišli smo Pulu te obišli neke od brojnih kulturno-povijesnih spomenika, naucili smo kako tražiti metale ispod zemlje uz pomoc detektora metala, proucavali i usporedivali povijest Pule i Vinkovaca (i legende), proucavali zvjezdano nebo, otkrivali smo nove plaže, skakali sa visokih stijena u more. Neki su uspješno položili izvidacka vještarstva, a jedan je poletarac imao cast položiti obecanje na završnoj, svecanoj logorskoj vatri.
Uspjeli smo utvrditi stecena znanja o signalizaciji i cvorologiji, naucili smo kako podizati i rušiti razlicite vrste šatora, naucili smo i da je vrela voda opasna za našu kožu, pjevali smo izvidacke pjesme i naucili nekoliko novih.
Kad bolje razmislimo, ljeto nam je ostalo u lijepom sjecanju: jutarnje budenje uz pjesmu, podizanje i spuštanje zastave, šetnje, druženje, smijeh, zabava, šatori i mravi. Tko ne bi poželio vratiti se tamo opet?