ZBOROVANJE SIH-a, Bistra 2011.

Ukupno 28 izviđača iz Vinkovaca uputilo se u Gornju Bistru kraj Zagreba na Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom "Zajedno za zajednicu" na koje je došlo oko 1200 izviđača iz cijele Hrvatske kako bi zajedno naglasili doprinos koji volonteri ulažu u razvoj društva.
Manifestacija "Zajedno za zajednicu" organizirana je kao nacionalna aktivnost obilježavanja Europske godine volontiranja u RH pod pokroviteljstvom Vlade, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Zagrebačke županije.

Organizator je bila 25. SDI "Bistra" u suradnji s raznim lokalnim udrugama – kulturno umjetničke udruge, vatrogasci i druge te s različitim kompanijama – Navigo sistem, policija, GSS. Nekoliko izviđačkih udruga organiziralo je različite izviđačke radionice te aktivnosti.
Ove godine izviđačko Zborovanje bila je jedna od najvećih akcija obilježavanja EUROPSKE GODINE VOLONTERA – EYV u Republici Hrvatskoj. Cilj Zborovanja bio je druženje, natjecanje te razmjena stečenog znanja i vještina izviđača.

Akciju je nakon otvaranja upotpunio fotograf Šime Strikoman koji je snimio milenijsku fotografiju izviđačke marame s oznakom evropske godine volontiranja EYV.

U nedjelju je akciju službeno zatvorila pokroviteljica ove manifestacije, gđa. Jadranka Kosor koja je zahvalila izviđačima što su svoje zborovanje posvetili volonterizmu u Hrvatskoj, poručujući kako bi se svatko trebao angažirati i dio svoga rada posvetiti i dobrobiti drugih. Predsjednica Vlade RH bila je u pratnji ministra obrane Davora Božinovića i saborskog zastupnika i gradonačelnika Zaprešića Željka Turka, a ugostio ih je načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić.

 

knot