ZBOROVANJE SIH-a, Zagreb 2012.

Svanulo je predivno sunčano jutro, a nama izviđačima u mislima je bila samo jedna stvar: Zborovanje!
 Nakon zadnje provjere stvari, uputili smo se prema Trgu Vinkovačkih jeseni gdje smo se svi okupili, fotografirali se, pozdravili se s roditeljima i krenuli na put. Nakon nešto više od četiri sata vožnje, napokon smo stigli u Zagreb. Smjestili smo se na livadi u dvorištu Policijske akademije. Čim smo stigli podigli smo šatore i raspremili stvari. Poslije toga napornoga posla svi smo zajedno otišli na zasluženu večeru nakon koje smo imali slobodno vrijeme. U 23.00 sata imali smo povečerje i svi smo se uputili u svoje šatore iako zbog velike uzbuđenosti i adrenalina nismo mogli zaspati do kasno u noć.
Kada su prve zrake sunca provirile na nebu svi su već bili budni i trčkarali uokolo tražeći prijatelje iz drugih dijelova Hrvatske. Nakon doručka imali smo svečano otvaranje Zborovanja nakon kojeg je slijedio jutarnji blok aktivnosti u kojem su neki bili poprilično uspješni. Umorni i „veselo“ iscrpljeni krenuli smo na ručak, a nakon ručka i kratkog odmora, uslijedio je popodnevni blok aktivnosti.

Naše patrole Jazavci i Zmajevi pokazale su se iznimno spretnim i uspješnim. Za to vrijeme, dok su se patrole zabavljale igrajući baseball, graničar i ostale igre,najmlađi članovi odreda - poletarci su sa svojim predvodnicama bili su u šumi gdje su sreli Petra Pana, gusare i pjevali svoju pjesmicu Wendy.
Posebno uspješni bili su u skakanju u vrećama gdje su osvojili prvo mjesto. Nakon igara svi smo se okupili i otišli na večeru nakon koje je bio koncert.
U subotu ujutro nakon doručka srušili smo i složili šatore, spremili stvari te krenuli u obilazak Maksimira: vidjeli smo nogometni stadion NK Dinamo te smo posjetili Zoološki vrt.
Nakon ručka počelo je proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje Zborovanja. U 16:30 sati sjeli smo u autobus i krenuli kućama.
Puni dojmova, novih poznanstava i pomalo tužni jer je tako brzo završilo, ali kako se kaže: ''Sve što je lijepo kratko traje.'' Pa tako i ovo, ali brzo naš je prošla tuga kad smo počeli pjevati i zabavljat se. Prošle godine na Zborovanju bilo je odlično, ove godine još bolje. Pitam se što onda očekivati od iduće godine.

Reporterka: Valentina Dežić, patrola: Jazavci
knot